Filátko ze štiky na čočkovém salátu - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 plátky štiky s kůží, svazek bylinek, zelená petrželka, bazalka, majoránka aj., 10 dkg vařené zelené čočky, 10 dkg vařené červené čočky, 2  jarní cibulky, 30 dkg hlívy ústřičné, 1  hlávkový salát, 4 plátky slaniny bez kůže, 4  bobkové listy, sůl, bílý pepř, vinný ocet - nejlépe balsamico, olivový olej
Máme-li dva druhy čočky, uvaříme každou zvlášť v osolené vodě s bobkovým listem a necháme vychladit. Hlívu ústřičnou a jarní cibulky ogrilujeme v celku, poté nakrájíme nebo natrháme na kusy, smícháme s čočkou, natrhaným hlávkovým salátem a dochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a octem.
Filátko ze štiky osolíme, opepříme a obalíme v jemně sekaných čerstvých bylinkách. Lehce pokapeme olejem a pečeme nejdříve po straně kůže, pak po druhé tak, aby maso nebylo zcela vysušené. Souběžně s masem opékáme do křupava i plátky slaniny. Na talíř servírujeme čočkový salát, filé ze štiky a slaninu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka