Čokoládové tortellini s pomerančovým karamelem - recept cpt. Cooka
4 porce:  

těsto na tortellini: 10 dkg hladké mouky, 1  vejce, 1/2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky soli, 1  vejce na potření těsta, 12 dkg čokolády na vaření,

karamel: 5 dkg krystalového cukru, 3  pomeranče na kůru a šťávu, 2  pomeranče na filety, 1  celá skořice, 4 cl rumu

Na vále vytvoříme v hromádce mouky důlek, do kterého přidáme vejce, sůl a olivový olej, důkladně vypracujeme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme při pokojové teplotě alespoň půl hodiny odpočinout, po odpočinutí vyválený dvoumilimetrový plát krájíme na čtverečky asi 8 x 8 cm. Do každého klademe 2 až 3 kostičky hořké čokolády blíž k jednomu cípu, okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, cípy přeložíme tak, aby vznikl šáteček ve tvaru trojúhelníku. Kraje dobře utěsníme a dva protilehlé cípy na nejdelší straně podhrneme a vespod spojíme, cípek ještě ohneme směrem vzhůru. Vaříme v mírně osolené vodě s olejem asi 5 až 6 minut.
Z důkladně omytých pomerančů nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu, zbylé pomeranče oloupeme a z dužiny vyřežeme pomerančové filety (tenké plátky). Z cukru připravíme řídký karamel, zalijeme pomerančovou šťávou a rumem, přidáme celou skořici, pomerančovou kůru a krátce povaříme. Do hustého a zchladlého karamelu vložíme filety pomerančů. Karamelem přeléváme teplé tortellini.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka