Urnebes salata - recept cpt. Cooka
Bouřlivák
4 porce:  40 dkg balkánského sýra, 5 dkg másla, 10 dkg jemného ajvaru, 5 cl slunečnicového oleje, 2 stroužky česneku, 1  červená paprika, 1 lžička mleté papriky, 1 špetka pálivé papriky, 1 špetka mletého pepře
Rozměklé máslo utřeme s ajvarem, přidáme rozdrobený balkánský sýr, olej, drobně nasekaný česnek, čerstvou velmi jemně nasekanou papriku, mletou papriku, pepř a dobře promícháme. Pokud je balkánský sýr dostatečně slaný, již nepřisolujeme, pouze dejte odležet do ledničky.
Bouřlivák je příjemně pikantní pomazánka, od které se nemůžete odtrhnout. Nebudete-li právě disponovat dostatkem času, stačí nakrájet francouzskou bagetu, bouřliváka naservírovat do mističek a specialita je na světě.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka