Pilaf Istanbul - recept cpt. Cooka
Istanbul pilavi
4 porce:  3/4 šálku dlouhozrnné rýže, 15 dkg kuřecích prsíček bez kůže, 4 lžíce másla, 1.25 šálku kuřecího vývaru, 2 lžíce oloupaných mandlí, 2 lžíce loupaných pistácií, 1 špetka šafránu, sůl, mletý pepř
Rýži propereme teplou vodou a dáme na 15 minut vařit. Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsíčka, naprudko osmažíme, asi po 3 minutách podlejeme pětinou vývaru a dusíme, než se voda vypaří. Mandle a pistácie také opečeme na másle. V hrnci rozpustíme polovinu másla, přidáme rýži a dobře promícháme, přilejeme šálek kuřecího vývaru, osolíme, opepříme, přidáme kuřecí maso, mandle, pistácie, špetku šafránu rozmíchanou v trošce horké vody, vše opatrně promícháme a dusíme na mírnou teplotu pod pokličkou, dokud se zbylá voda neodpaří. Hrnec dáme z plotny, zakrejeme utěrkou a necháme asi 5 minut dojít.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka