Portakal tavuk - recept cpt. Cooka
Kuřecí rolky s pomerančovou omáčkou
4 porce:  40 dkg kuřecích prsíček, pistácie, máta peprná, 5 dkg taveného sýra, hladká mouka na obalení, olivový olej na smažení, 1  pomeranč, máslo na zjemnění omáčky
Kuřecí prsa naklepeme tence jako na řízek. Řízky naplníme pistáciovými oříšky a přidáme čerstvou mátu a sýr. Vše zabalíme jako závitek, zpevníme dřevěným párátkem, obalíme v trošce mouky, oklepeme a dáme smažit na pánev s rozpáleným olejem.
Mezitím si do další pánve přidáme trochu jemně nasekaných piniových nebo kešu oříšků, máslo, olivový olej a trochu to osmahneme. Nakonec přidáme dílky pomeranče a ještě také trochu pomerančové šťávy. Usmažené rolky do této omáčky vložíme a necháme jemně podusit - asi 10 minut. Potom kousky kuřete vyjmeme. Tím nám vznikne výborná šťáva z kuřete a pomerančové šťávy, k tomu přidáme ještě trochu másla. Omáčku jemně šleháme aby nám vznikla jemná krémovitá orientální omáčka.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka