Skořicové koblížky s jahodami - recept cpt. Cooka
4 porce:  2.5 dkg kvasnic, 4.5 dkg moučkového cukru, 2.2 dl mléka, 2  žloutky, 40 dkg polohrubé mouky, 1  citrón na kůru, 1 lžička soli, 10 dkg skořicového cukru na obalení,

ovoce: 50 dkg jahod (čerstvých nebo mražených), 8 dkg moučkového cukru, 1 snítka máty peprné,

jogurtová pěna: 20 dkg bílého jogurtu, 25 dkg rostlinné šlehačky, 5 dkg moučkového cukru, 1  vanilkový cukr, 1/2  vanilkového lusku, 1  citrón na kůru

Droždí rozmícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu mouky a vymícháme kvásek, který necháme vykynout. Vykynutý kvásek promícháme se zbylými surovinami (žloutky, mouka, vlažné mléko, citrónová kůra, sůl a cukr) v kypré těstíčko a necháme asi 30 minut vykynout.
Po vykynutí vyválíme na 2 cm vysoký plát a kulatou formičkou o průměru zhruba 4,5 cm vykrajujeme mini koblížky, chvilku je necháme odpočinout a smažíme v oleji z obou stran, krátce necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalujeme ve skořicovém cukru.
Jahody nakrájíme na kostičky, promícháme s moučkovým cukrem, popřípadě sekanou mátou. Smetanu vyšleháme do tuha společně s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a vanilkou, dobře promícháme s jogurtem a necháme vychladit. Na talíř servírujeme kobližky a kopeček jahod s jogurtovou pěnou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka