Kuřecí fajitas - recept cpt. Cooka
6 porcí:  6  tortill, 3  kuřecí prsíčka, 2  cibule, 6 barevných paprik, olej na opečení masa a zeleniny,

marináda: 2 lžičky třtinového přírodního cukru, 1 špetka cayenského pepře, 2  limetky (použijeme šťávu i kůru), 2 lžičky dobromysli, 1 špetka mleté skořice, sůl

Kuřecí maso nakrájíme na dlouhé pruhy, marinujeme ve směsi limetkové šťávy a kůry, soli, kajenského pepře, oregána, cukru a skořice a necháme (nejlépe přes noc) odležet. Cibuli a papriky očistíme a nakrájíme na dlouhé silné pruhy. Marinované kuřecí maso opečeme na oleji společně s nakrájenými paprikami a cibulí. Tortilly ohřejeme buď krátce na rozehřáté pánvi (2 až 3 minuty) nebo ve více kusech zabalené v alobalu v troubě (5 až 10 minut na 200°C). Pečené maso vložíme do teplých tortill a podáváme se salsami (mexická z rajčat, guacamole).

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka