Mandlové sušenky - recept cpt. Cooka
1 dávka:  25 dkg vepřového sádla, 12.5 dkg cukru krupice, 1  pomeranč (použijeme kůru i šťávu), 40 dkg hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva nebo sody, 20 dkg mandlí, 1 špetka soli
Změklé sádlo ve větší míse dobře vyšleháme šlehačem na vysoké otáčky a postupně zašleháváme krupicový cukr, vejce, pomerančovou kůru a šťávu. Vydržíme šlehat ještě asi 3 minuty. Vmícháme mouku smíchanou s jedlou sodou, mleté nasucho opražené mandle, přidáme špetku soli a vypracujeme těsto, které necháme v lednici půl hodiny odpočinout. Na dobře pomoučeném vále rozválíme plát přibližně 1 cm vysoký, formičkou vykrajujeme kolečka (o průměru asi 5,5 cm), poklademe na plech vyložený pečícím papírem a v dobře předehřáté troubě pečeme při 180 °C 15 minut dorůžova. Po vyndání z trouby nechte na plechu ještě chvilku dojít. Z jedné dávky vyjde as 30 kusů.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka