Kuskus - recept cpt. Cooka
4 porce:  15 dkg kuskusu, 2  grapefruity, 5 dkg másla, 5 dkg sušených datlí, 5 dkg sušených fíků, javorový sirup, řeřicha nebo bazalka na ozdobení, sůl
Kus-kus zalijeme horkou vodou (na 1 dávku kus-kusu 1 a půl dávky vody), necháme nabobtnat a poté dobře promícháme. Z grepu vykrájíme filátka tak, že nejprve okrájíme kůru a nožem vykrajujeme ze skeletu plátky čisté dužiny. Vykrájený zbytek nevyhazujeme, později z něj vymačkáme šťávu. Nahrubo krájené fíky a datle opečeme na másle. Přidáme kus-kus, promícháme, ochutíme špetkou soli, javorovým sirupem a šťávou z grepových skeletů. Na závěr přidáme filátka z grepu a lehce promícháme. Na talíři zdobíme bylinkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka