Krkovice s gulášovou šťávou a vídeňskou cibulkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  4 plátky vepřové krkovičky bez kostí, hořčice, sůl, mletý pepř, olej,

gulášová šťáva: 3  cibule, 2 lžíce mleté papriky, 4 dl vody, 3 stroužky česneku, 1 hrst majoránky, kmín, chleba - střídka na zahuštění, olej, sůl, mletý pepř,

vídeňská cibulka: 3  cibule, hladká mouka na obalení, olej na smažení

Krkovici osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici odležet nejlépe přes noc. Krkovici opečeme zprudka na oleji z obou stran tak, aby byla hotová, a z pánve vyjmeme. Později ji budeme vkládat do gulášové šťávy.
Cibuli a česnek nakrájíme najemno, orestujeme na oleji společně s kmínem, přidáme sladkou papriku, krátce zpěníme a zalijeme vodou, přivedeme k varu, krátce povaříme, asi 15 minut, dochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Podle potřeby zahustíme najemno nadrobenou chlebovou střídkou nebo naopak zředíme vodou na požadovanou konzistenci hustší šťávy. Do omáčky přidáme opečené maso a vše společně ještě 10 - 15 minut zvolna provaříme.
Cibuli nakrájíme na jemné plátky, obalíme v hladké mouce a v oleji usmažíme dozlatova. Po vyjmutí z pánve klademe cibuli na papírový ubrousek, aby přebytečný olej okapal.
Příloha: šťouchané brambory

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka