Salát z avokáda - recept cpt. Cooka
Ensalada de aguacate
4 porce:  40 dkg rajčat (velká masitá rajčata), 2  avokáda, 2  citróny na šťávu, 2  jarní cibulky, 4  ředkvičky, 15 dkg slaniny zbavené kůže, 2 lžíce oleje, 3 lžíce bílého vinného octa, 1 špetka cayenského pepře, 1 špetka moučkového cukru, sůl, mletý pepř
Rajčata spařte, oloupejte, nakrájejte na osminky a vykrojte zbytky stopky. Zralé avokádo oloupejte, po délce rozkrojte napolovic, vyndejte pecku a nakrájejte na tenké plátky. Ihned je zakapejte citronovou šťávou, aby se dužina nezabarvila. Mladé cibuky očistěte, omyjte a pokrájejte na tenká kolečka. Také ředkvičky očistěte, omyjte a nakrájejte na tenké plátky. To vše upravte dekorativně na talíře.
Slaninu nakrájejte na tenké plátky a pomalu ji za nízké teploty osmažte na pánvi v oleji. Pak ji vyjměte a nechte vykapat na papírové utěrce. Vinný ocet přilijte na pánev k tuku, který zbyl po slanině, přidejte cayennský pepř, krátce to nechte všechno zpěnit a touro horkou šťávou polijte salát. Nakonec zasypte usmaženou slaninou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka