mikolčino kuře na zelí - recept cpt. Cooka
4 porce:  1  kuře, 80 dkg kysaného zelí, 8  brambor (středně velké), kmín, sůl, 2  cibule, česnek, 16 dkg anglické slaniny, tymián, mletá paprika, mletý pepř, máslo, černé pivo
Dno pekáče vyložíme zpola uvařenými kmínovými brambory (solené by měly být míň než normálně, nasají dost z dalších ingrediencí, ale někdo to rád i bez brambor), vrstva cibule na půlměsíčky a česneku (nemusí být), na to vrstva pokrájeného, případně mírně propláchnutého kysaného zelí. To celé se pokryje slaninou, místo vedle místa (anglickou nebo česnekovým kořeněným bokem). Na slaninu položíme půlky kuřete, okořenime jako kačenu a podle chuti (třeba i grilovacím kořením, celý kmín by neměl ale chybět), hrudky másla, podlít jemně černým pivem. Pekáč přiklopíme a dáme do trouby, kde dusíme, až bude maso změklé. Průběžně polévat šťávou z pekáče. Nakonec dodělat se sundanou poklicí - až bude mít kuře kůrčičku a slanina bude vypečená.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka