Empanadillas se sardinkami - recept cpt. Cooka
4 porce:  36 dkg lístkového těsta, 2 lžíce olivového oleje, 2  cibule, 1  zelená paprika, 3  rajčata, 30 dkg sardinek, sůl, mletý pepř, 1  žloutek
Cibuli nadrobno nakrájíme. Žloutek rozšleháme vidličkou. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm cibuli dozlatova. Přidáme nakrájenou zelenou papriku, oloupaná a nakrájená rajčata a podusíme 10 minut. Nakonec vmícháme na kousky nakrájené sardinky.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Listové těsto rozválíme na placku a z ní vykrojíme kolečka o průměru zhruba 10 cm, asi po 3 na porci. Doprostřed každého kolečka dáme přiměřené množství náplně, těsto přehneme a okraje stiskneme k sobě. Taštičky přendáme na plech pokrytý pečicím papírem, jejich povrch potřeme rozšlehaným žloutkem, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka