Empanadillas s mletým masem - recept cpt. Cooka
4 porce:  36 dkg lístkového těsta, 2 lžíce olivového oleje, 1  červená cibule, 2 stroužky česneku, 40 dkg rajčat (i z konzervy), 30 dkg hovězího mletého masa, 1 lžíce rozinek, 5 dkg oliv, 1  vejce, kmín, dobromysl, sůl, mletý pepř, 1  žloutek
Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm lehce česnek a cibuli, přidáme mleté hovězí a dosmahneme s kmínem a oreganem. Přidáme rozinky, oloupaná a nakrájená rajčata a podusíme 10 minut. Nakonec vmíchíme na půlky nakrájené zelené olivy, vejce natvrdo nasekané na kousky, osolíme, opepříme a podusíme ještě 5 minut. Získáme oblíbenou jihoamerickou náplň.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Listové těsto rozválíme na placku a z ní vykrojíme kolečka o průměru zhruba 10 cm, asi po 3 na porci. Doprostřed každého kolečka dáme přiměřené množství náplně, těsto přehneme a okraje stiskneme k sobě. Taštičky přendáme na plech pokrytý pečicím papírem, jejich povrch potřeme rozšlehaným žloutkem, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka