Gazpačo z Málagy - recept cpt. Cooka
4 porce:  3 plátky chleba, 50 dkg rajčat, 1  salátová okurka, 1  zelená paprika, 3 stroužky česneku, 1.25 dl extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř, 2 lžíce estragonového octa, estragon, kopr, koriandrové lístky, máta peprná, zelená petrželka, sušené rajče, chleba
Z plátků tvrdšího bílého chleba odkrojíme kůrku, střídku nakrájíme na větší kusy, vložíme do misky a zalijeme vlažnou vodou. Zelenou papriku rozkrojíme a zbavíme semínek a vnitřních bílých částí. Uzrálá rajčata, okurku a papriku nakrájíme na větší kousky a vložíme do mixéru. Stroužky česneku oloupeme a spolu s lehce vymačkaným chlebem a čerstvými divokými bylinkami (estragon, kopr, koriandr, máta, petrželka) přidáme k zelenině do mixéru. Přidáme olivový olej a vše rozmixujeme dohladka. Dochutíme estragonovým octem, solí a pepřem, a je-li polévka příliš hustá, zředíme ji studenou vodou. Gazpačo dáme do lednice a necháme chladit po dobu alespoň jedné hodiny.
Při podávání se zdobí proužky nakrájených sušených rajčat a podává se s naloženými či smaženými ančovičkami a grilovanými a čenskem potřenými plátky chleba.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka