Těstoviny s krémovou rajčatovou omáčkou - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg těstovin, 2 lžíce olivového oleje, 25 dkg ricotty, 1  cibule, 75 dkg rajčat, 2 stroužky česneku, 2 lžíce bazalky, sůl, mletý pepř, parmazán
Cibuli nakrájíme nadrobno. Rajčata ve špičce malým ostrým nožem nařízneme do tvaru kříže a ponoříme je do velmi horké, nikoliv však vroucí vody. Jakmile se nakrojená slupka začne z rajčat sama odlupovat, vyjmeme je z vody a slupku opatrně sloupneme. Dužinu nakrájíme na kostičky. Bazalku nasekáme.
V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibulku. Přidáme polovinu bazalky a po chvilce nakrájená rajčata. Podle chuti osolíme a opepříme, zakryjeme pokličkou a povaříme na mírném ohni 30 minut. Hotovou omáčku rozmixujeme dohladka a pozvolna do ní vmícháme ricottu a nakonec přidáme ještě trochu bazalky, dochutíme solí, pepřem a prohřejeme. V jiném hrnci přivedeme k varu velké množství osolené vody, přidáme těstoviny a uvaříme je al dente. Těstoviny scedíme, přendáme na talíře, přelijeme krémovou rajčatovou omáčkou a posypeme strouhaným parmezánem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka