Těstoviny alla puttanesca - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg těstovin, 2 lžíce olivového oleje, 4  ančovičky, 50 dkg rajčat, 2 stroužky česneku, 15 dkg černých oliv, 1 lžíce kaparů, sůl, mletý pepř, parmazán
Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme. Rajčata ve špičce malým ostrým nožem nařízneme do tvaru kříže a ponoříme je do velmi horké, nikoliv však vroucí vody. Jakmile se nakrojená slupka začne z rajčat sama odlupovat, vyjmeme je z vody a slupku opatrně sloupneme. Dužinu nakrájíme na malé kostičky.
V hrnci rozehřejeme olej a osmahneme na něm filátka ančoviček s česnekem. Přidáme po chvilce nakrájená rajčata a později celé černé olivy a kapary. Podle chuti osolíme a opepříme, zakryjeme pokličkou a povaříme na mírném ohni 30 minut. V jiném hrnci přivedeme k varu velké množství osolené vody, přidáme těstoviny a uvaříme je al dente. Těstoviny scedíme, přendáme na talíře, přelijeme rajčatovou omáčkou a posypeme strouhaným parmezánem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka