Hovězí sendvič - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg hovězí svíčkové, 3 lžíce drceného pepře, 3 lžíce citrónové kůry, 1 lžíce olivového oleje, sůl, 6  rajčat, 4  housek, 2 lžíce plnotučného bílého jogurtu, 2 lžíce kremžské hořčice, 1 hrst rukoly nebo špenátu
Nahrubo drcený černý pepř promícháme se strouhanou citronovou kůrou a touto směsí zlehka potřeme plátky masa (každý o váze asi 100 g) po obou stranách. V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm zprudka opečeme z každé strany 2 minuty a poté propékáme na středním plameni z každé strany další 2 minuty, takto získáme maso středně propečené. Steaky vyjmeme z pánce, dáme je stranou a pánev vrátíme na oheň. Menší, dobře uzrálá rajčata rozpůlíme a řeznou stranou směrem dolů je vložíme do rozehřáté pánve. Za mírného potřásání zlehka orestujeme, až jsou zespoda nahnědlá a jejich dužnina je na omak zcela poddajná.
Mezitím si připravíme čerstvé podélné housky tak, že je podélně hluboce nakrojíme a spodní část střídky potřeme směsí, kterou jsme připravili z bílého jogurtu a kremžské hořčice. Do připravené housky vložíme opečený steak, na něj položíme tři poloviny orestovaných rajčat a nakonec přidáme lístky rukoly nebo čerstvého špenátu. Přiklopíme a ihned podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka