Salát z kuskusu a zeleniny - recept cpt. Cooka
4 porce:  30 dkg kuskusu, 3 dl vody, sůl, 3 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citrónové šťávy, mletý pepř, 3  rajčata, 3  jarní cibulky i s natí, 2 lžíce máty peprné
Připravíme kuskus - v hrnci přivedeme k varu vodu se solí. Do ní vmícháme instantní kuskus a pomalu mícháme, až se všechna voda vstřebá. Sundáme z ohně, hrnec přikryjeme pokličkou a necháme 2 minuty odpočinout. Poté do kuskusu vmícháme máslo a na mírném ohni za občasného promíchání vidličkou povaříme ještě 3 minuty. Opět přikryjeme pokličkou a necháme 8 minut odpočívat.
Do vychladnutého kuskusu vmícháme zálivku z olivového oleje, citronové šťávy, špetky soli a mletého pepře. Následně k němu přimícháme nadrobno nakrájená rajčata, jarní cibulky a čerstvou mátu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka