Domácí huspenina - recept cpt. Cooka
6 porcí:  30 dkg krůtích prs, 35 dkg uzeného masa, 30 dkg vepřového filetu, 2  cibule, 2  mrkve, 1 kostka bujónu (masox), 1 l vody, sůl, mletý pepř, 9 snítek zelené petrželky, 3 snítky tymiánu, 1  bobkový list, 6 lístků želatiny, vinný ocet, moučkový cukr
Kupovaná huspenina nebývá tak chutná jako domácí. Záleží pochopitelně na řezníkovi, jak ji dokáže ochutit a jaké maso použije. Zkuste jí připravit sami, určitě si toto jídlo velice oblíbíte. Maso, každý druh samostatně, natěsnejte do 3 menších hrnců. Pod maso dejte plátky cibule a obložte mrkví. Masox povařte ve vodě, osolte a opepřete. Maso zalijte vývarem, přidejte bylinky a kousky bobkového listu. Zpola zakryté poklicí vařte do měkka. Nechte vychladnout. Želatinu namočte do studené vody. Maso pokrájejte na kostky a promíchejte. Vývary slijte, proceďte plátnem a vařte, až zbude jen polovina tekutiny, ve které rozpusťte vymačkanou želatinu. Maso vložte do formy a zalijte dobře ochuceným vývarem. Chlaďte 24 hodiny a teprve před podáváním vyklopte z formy.
Příloha: Remuláda a hlávkový salát, případně opékané brambory, pivo.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka