Jablkový salát s červenou řepou a parmazánem - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg červené řepy, 4  jablka, 1  citrón, 1 svazek pažitky, 6 dkg parmazánu, několik listů hlávkového salátu, 1 hrst dýňových semínek, sůl, mletý pepř, 4 lžíce olivového oleje
Červenou řepu omyjeme, vložíme do hrnce s vroucí vodou a uvaříme doměkka. Slijeme, zchladíme ve studené vodě, oloupeme, nakrájíme na plátky a promícháme s trochou soli, pepře a polovinou olivového oleje. Nakyslejší jablka omyjeme, vykrojíme jádřince, nakrájíme na malé nudličky a promícháme v míse s citronovou šťávou.
Listy salátu omyjeme a osušíme. Mísu vyložíme listy salátu, na salát rozložíme kolečka červené řepy, na ni navršíme jablka, zakapeme zbylým olivovým olejem, posypeme nasucho opraženými dýňovými semínky (místo semínek můžete zkusit kapary) a nastrouhaným parmazánem a pažitkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka