Telecí játra s pečenými jablky a cibulí - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg telecích jater, 4 lžíce hladké mouky, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 1 lžička kmínu, 2  jablka, 1  cibule, 1 lžíce másla
Telecí játra odblaníme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Okraje nařízneme špičkou nože, aby se při opékání nekroutila, a jemně je přes potravinovou fólii naklepeme. V misce promícháme hladkou mouku a kmín, játra opepříme a obalíme v hladké mouce s kmínem. Velká pevná kyselejší jablka omyjeme a osušíme nebo oloupeme a vypichovačem na jablka vyjmeme jádřince. Jablka potom nakrájíme na půlcentimetrová kolečka a promícháme se lžící citronové šťávy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
V pánvi rozpálíme olej a játra zprudka opečeme z obou stran tak, aby uvnitř zůstala růžová, vyjmeme a uchováme pod alobalem. Do pánve přidáme lžíci oleje nebo másla, vsypeme cibuli a opékáme na mírnějším ohni, dokud nezměkne a nezezlátne. V jiné pánvi na másle opečeme po obou stranách plátky jablíček, po každé straně asi 1 minutu. Upečená játra osolíme, obložíme opečenou cibulí a jablky a podáváme.
Volitelně do pánve po opékání jater a cibule přidejte lžíci másla a pár kapek worcestrové omáčky, podle chuti osolte a opepřete, prohřejte a šťávou přelijte jednotlivé porce.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka