Yayla corbasi - recept cpt. Cooka
Jogurtová polévka
4 porce:  1/2 šálku rýže, 2 šálky vody na uvaření rýže, 1/3 šálku zelené čočky, 3/4 šálku hustého bílého jogurtu, 3 lžíce hladké mouky, 1  vejce, 3 lžíce slunečnicového oleje, česnek podle chuti, 2 lžičky sušené máty kadeřavé, sůl
Ve středním hrnci uvařte rýži s vodou do měkka. Připravte si další horkou vodu na ředění.. V dalším hrnci uvařte čočku s dostatkem vody do měkka a do vyvaření vody. Přidejte ji do uvařené rýže. V misce zamíchejte jogurt, vajíčka a mouku. Přilijte trochu vody a vytvořte řidkou konzistenci. Nalijte pomalu do rýže s čočkou a promíchejte to. Přidejte olej, česnek (podle chuti) a dostatek horké vody, abyste dosáhli požadované konzistence. Povařte tak 10 minut. Přidejte sůl a sušenou mátu. Servírujte teplé s chlebem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka