Jablkové knedlíčky tetičky Labajky - recept cpt. Cooka
4 porce:  16 dkg hrubé mouky, 50 dkg jablek, 1  vejce, strouhanka (na zahuštění), hladká mouka na obalení, máslo na podávání, moučkový cukr nebo opražená strouhanka
Do mísy nasypeme mouku, na hrubém struhadle nastrouháme jablka, na jemném citronovou kůru, přidáme 2 špetky skořice, zamícháme a necháme 2 hodiny nabobtnat.
Poté přimícháme vejce a vypracujeme hmotu, ze které tvarujeme kuličky ve velikosti vlašského ořechu. (Pokud jsou jablka šťavnatější, můžeme dohustit ještě strouhankou). Kuličky obalíme v hladké mouce a vaříme je 5 minut. Scedíme je, podáváme s přepuštěným máslem a sypeme cukrem nebo opraženou strouhankou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka