Rybí polévka - recept cpt. Cooka
4 porce:  2 lžíce olivového oleje, 1  brambora, 1  cibule, 1 stroužek česneku, 80 dkg rajčat v konzervě, 2 lžíce rajčatového pyré, 1/2 lžičky sušeného tymiánu, několik kapek sójové omáčky, sůl a mletý pepř, 41 dkg sterilovaných bílých fazolí, 50 dkg tresky (halibuta nebo jiné bílé ryby), 1 hrst nasekané zelené petrželky
Olej rozehřejte ve velké pánvi nebo v pánvi wok. Oloupané nakrájené brambory osušte kuchyňským papírem a vhoďte do rozpáleného oleje. Opečte dozlatova, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte ještě 3-4 minuty, aby i cibulka zezlátla. Vmíchejte oloupaná a nakrájená rajčata, pyré, tymián, sójovou omáčku a několik minut povařte.
Přidejte sterilované bílé fazole bez nálevu, sůl a mletý pepř podle chuti. Navrch položte rybu tak, aby byla ponořená. Dále už nemíchejte, aby se ryba nerozdrobila. Zakryjte a lehce poduste 4 minuty, jen do dovaření ryby. Podávejte sypané zelenou petrželkou.
Pravé rajčatové pyré jsou vlastně propasírovaná a varem zahuštěná rajská jablíčka zbavená slupek a semínek. V Itálii se tomuto polotovaru říká passata a pod tímto názvem jej také najdete v obchodech.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka