Ztracený chléb - recept cpt. Cooka
Pein perdu
6 porcí:  12 plátků toastového chleba, 3  žloutky, 5 dkg rozpuštěného másla, 17.5 dkg cukru krupice, 4 dl šlehačky, 4 dl plnotučného mléka, 5 dkg rozinek, vanilkový cukr, muškátový oříšek
Plátky chleba potřené z jedné strany máslem srovnejte na sebe, ostrým nožem jim odkrojte kůrku a překrojte je na trojúhelníky. V misce rozšlehejte žloutky s cukrem. Mléko a smetanu svařte s vanilkovým cukrem. Vanilkový krém a žloutky promíchejte. Do vymazané zapékací misky skládejte chleba jako stříšky máslovou stranou nahoru, každou vrstvu posypte rozinkami a strouhněte na ni muškátový oříšek. Zalijte dvěma třetinami krému a nechte 20 minut stát.
Dolijte zbytek a zapékací nádobu přikrytou alobalem vložte do většího pekáčku s teplou vodou sahající asi do dvou třetin misky. V troubě předehřáté na 160 °C (horkovzdušná), nebo na 180 °C (ostatní) pečte žemlovku 25-35 minut. Pekáč vyjměte z trouby a misku z pekáče, odstraňte alobal a povrch moučníku hustě pocukrujte. Zapečte pod grilem nebo v hodně rozpálené troubě, až začne cukr karamelizovat.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka