Řecké špízky - recept cpt. Cooka
2 porce:  30 dkg kuřecích prsíček (prsní řízky po 150 g), olivový olej na potírání, 1 lžíce dobromysli rozemnuté nebo majoránky (nebo jejich směs), sůl, mletý pepř, chlebovou placku (pita nebo arabský chléb),

na tzatziki: 15 dkg bílého jogurtu, 7.5 dkg žervé nebo lučiny, 1  salátová okurka, 2 stroužky česneku, olivový olej, kopr na dozdobení, sůl

Maso nakrájejte na co nejmenší hranolky - ideální jsou o straně 1 cm. Napíchejte je těsně k sobě na špejle, které jste předem namočili ve vodě, aby se nepálily. Pomocí štětce potřete masové hranolky olejem a obalte je kořením. Teď je můžete za potírání zbylým olejem buď grilovat, nebo opéci na pánvi. Podávejte s chlebovou plackou a doplňte nejřečtějším ze všech řeckých salátů.
Tzatziki: jogurt rozetřete s lučinou. Neloupanou, jen dobře omytou okurku nastrouhejte, dužinu promněte s trochou soli a vložte asi na čtvrt hodiny do cedníku. Důkladně ji vyždímejte rukou a teprve pak spojte s jogurtem a utřeným česnekem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka