Zelené fazolky s česnekem a mátou - recept cpt. Cooka
6 porcí:  60 dkg fazolových lusků, 3 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 1 lžíce balzamikového octa, 3 lžíce máty peprné, sůl, mletý pepř
Z čerstvých zelených fazolek odstraňte špičky a tuhá vlákna pak je vsypte do vařící vody a povařte jen pět až šest minut, aby zůstaly křehké. Vlijte na cedník a rychle ochlaďte pod tekoucí studenou vodou - tím si zachovají krásně zelenou barvu. Nechte je dostatečně odkapat, případně rozložte na utěrku, aby opravdu oschly. Jestli je chcete podávat později, nasypte je do misky a tu přetáhněte fólií. Na lžíci oleje dozlatova osmahněte na tenké plátky nakrájený česnek, může to trvat tak tři minuty. I s olejem ho přelijte do servírovací misky a nechte vychladnout. Přidejte fazolky a opatrně promíchejte. Zbývající olej, ocet, sůl, pepř a nasekanou čerstvou mátu prošlehejte a zálivkou přelijte fazolky s česnekem. Promíchejte.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka