Kuře na paprice - recept cpt. Cooka
Paprikás csirke
4 porce:  1  kuře, 4 lžíce rostlinného oleje, 1  cibule, 1 lžička soli, 1 lžíce mleté papriky, 1.5 šálku kysané smetany, 1 lžíce hladké mouky, 1  zelená paprika
Kuře opláchneme ve studené vodě a necháme oschnout na papírovém ubrousku. Naporcujeme ho na 8 kousků. V kotlíku rozpálíme olej asi 1 minutu na střední teplotu. Přidáme jemně nasekanou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme kousky kuřete a smažíme za častého obracení, dokud ze všech stran lehce nezhnědne. Pak osolíme a okořeníme paprikou a přidáme trošku vody. Přiklopíme poklicí a přivedeme k varu. Pak teplotu stáhneme a dusíme asi 30 minut, dokud kuře není měkké. V případě potřeby podléváme vodou.
V malé misce dobře promícháme 2/3 kysané smetany, mouku a trošku vody, směs pak vlejeme ke kuřeti a promícháme. Nepřikryté necháme 5 minut probublávat.
Kuře vložíme do hluboké servírovací mísy, přelejeme omáčkou. Obložíme kolečky zelené papriky a zbylou kysanou smetanou.
Příloha: malé nočky nebo těstoviny

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka