Kapiový salát s hlívou - recept cpt. Cooka
Bell pepper salad with mushrooms
4 porce:  2  kapie, 40 dkg cukety, 5 lžic olivového oleje, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, mletý pepř, 40 dkg hlívy ústřičné (hříbky, žampióny), 2 stroužky česneku, 1/2 svazku bazalky, 1 lžíce aceta balsamica
Předehřejeme troubu na 250 °C. Opláchneme kapie, rozpůlíme a očistíme. Položíme na plech, řeznou stranou dolů a pečeme asi 15 minut. Omyjeme cukety, osušíme a nakrájíme na půlcentimetrové kousky. V zapékací míse smícháme větší část oleje, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Očistíme houby a nakrájíme na větší kousky, které smícháme s cuketou.
Papriky přikryjeme vlhou utěrkou. Cuketu s houbami pečeme uprostřed trouby asi 10 minut, v půlce promícháme. Kapie oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. Také bazalku nakrájíme na proužky. Promícháme zeleninu, česnek a bazalku se zbývajícím olejem, osolíme, lehce opepříme a podáváme vlažné.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka