Bleu de Bresse recept cpt. Cooka
Bleu de Bresse nebo také Bresse Bleu je modrý dvouplísňový sýr, vyráběný v oblasti Bresse jako reakce na rostoucí popularitu podobných italských sýrů typu gorgonzoly. Vyrábí se z plnotučného mléka, má pevný, ale jedlý povrch, charakteristicky bílou barvu a vůni hub. Smetanový vnitřek, strukturou podobný jako Brie, obsahuje skvrny modré plísně. Bresse Bleu se vyznačuje plnou chutí camembertu, umocněnou o chuť sýra s vnitřní modrou plísní. Malá válcová kola mívají hmotnost od 125 do 500 gramů a jsou vhodná pro maloobchod. Tvaroh naočkovaný plísní Penicillium roqueforti se umisťuje do perforované formy, a poté, co získá tvar a vyjme se z formy, se osolí a zbaví vody a povrch popráší plísní Penicillium camemberti, která vytvoří typický bílý povlak.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka