Zeleninové špalíčky s cizrnovým dipem - recept cpt. Cooka
2 porce:  20 dkg mrkve, 1  salátová okurka, 20 dkg řapíkatého celeru, 1  červená paprika, 30 dkg vařené cizrny, 3/4 šálku bazalky, 2 stroužky česneku, 1/3 šálku olivového oleje, cayenský pepř, 1 lžička citrónové šťávy, sůl, mletý pepř
Omyjeme mrkev, okurku, celer a papriku, očistíme a nakrájíme vše na tenké špalíčky dlouhé asi 5 cm. Naaranžujeme je po porcích do skleniček. Doměkka vařenou nebo konzervovanou cizrnu slejeme, bazalku opláchneme a zbavíme tvrdších stonků, česnek oloupeme. Všechny tyto ingredience rozmixujeme spolu s olivovým olejem, solí, mletým černým pepřem, cayenským pepřem a citrónovou šťávou. Podáváme v miskách, z nichž si dip nabíráme špalíčky zeleniny.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka