Krevetkový koktajl - recept cpt. Cooka
1 porce:  5 cl pomerančové šťávy (možno použít i menší množství citrónové šťávy), 4 dkg majonézy, 3 dkg šlehačky, 5 dkg krevet, mletá paprika, karí koření, kečup, koňak nebo brandy, hlávkový salát, 1 kolečko citrónu nebo pomeranče na ozdobu
Do skleněné misky obložené ledem se vymačká šťáva z pomeranče, přidá se trochu sladké papriky, karí, kečupu a střik koňaku nebo brandy. K promíchané směsi se pak přidá majonéza a šlehačka, vše se znovu promíchá a nakonec se vmíchají uvařené nebo konzervované nadrobno nakrájené krevetky. Koktajl se podává ve sklence vyložené kousky nebo nudličkami hlávkového salátu. Na sklenku je možno zavěsit řez citrónu nebo pomeranče.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka