Minestrone - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg bílých fazolí, 1 dl extra virgin olivového oleje, 1  mrkev, 1  řapíkatý celer, 1  cibule, 2  brambory, 2  rajčata, další zelenina podle chuti a možností, cuketa, brokolice, kapusta, sůl, mletý pepř, parmazán na posypání
Fazole namočíme přes noc do vody. Poté je uvaříme v té samé vodě asi 20 minut. V jiném hrnci si nejdříve orestujeme na oleji nakrájenou mrkev, celer a cibuli. Přidáme brambory nakrájené na větší kousky a po chvíli i další zeleninu podle libosti (jarní cibulku, brokolici, kapustu, cuketu). Rajčata spaříme a oloupeme, odstraníme zrnka a měkkou část, zbylé části dáme do polévky. Nakonec přidáme fazole a vše zalijeme vlažnou vodou. Vaříme asi 15 - 20 minut, poté odebereme čtvrtinu zeleniny a tu propasírujeme, aby polévku zahustila. Smícháme, osolíme a servírujeme se strouhaným parmazánem a kapkou olivového oleje.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka