Celerová s opečenou houskou - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg celeru, 6 dkg tuku, 3 drobné cibule, 1/8 l šlehačky, 3/4 l vývaru z masoxu nebo zeleniny, sůl, mletý pepř, 1  žloutek, 2 plátky veky, zelená petrželka
Opraný celer nakrájíme na dílky, které teprve oloupeme a nakrájíme na kostky. V polovině rozehřátého tuku zpěníme nadrobno nakrájené cibulky, přidáme celer a podusíme do zlatové barvy. Rozředíme smetanou a vaříme na mírném ohni, dokud celer nezměkne. Potom vše prolisujeme, zalijeme vývarem, přivedeme do varu, osolíme, opepříme a stáhneme z ohně. Do hotové polévky přidáme žloutek umíchaný s trochou tekutiny. Jako vložku podáváme na zbylém tuku opečené kostičky bílé veky. Sypeme petrželkou.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka