Lososový koktail - recept cpt. Cooka
4 porce:  20 dkg lososa (ve vlastní šťávě), 15 dkg majonézy, 3 lžíce šlehačky, 1 lžička worcestrové omáčky, 1 lžička hořčice, sůl, moučkový cukr, bílý pepř, 1 lžíce koňaku, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce zeleného hrášku nebo srdíčko salátu
Majonézu smícháme se šlehačkou a ostatními přísadami. Naposled přidáme nakrájené maso lososa bez šťávy z konzervy a drobně nakrájené omyté a osušené srdíčko salátu. (Salát je náhrada za mladý, tzv. 'cukrový' hrášek, sterilovaný není vhodný.) Podáváme v širších pohárcích, zdobíme kouskem lososa, kouskem oloupaného dílku pomeranče a na okraj sklenice zavěsíme dílek citrónu s uvolněnou kůrou. Podáváme dobře vychlazené.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka