Malloreddus s tuňákem a bottargou - recept cpt. Cooka
6 porcí:  60 dkg těstovin malloreddus, 18 dkg čerstvého tuňáka, 12 dkg cibule, extra virgin olivový olej, 1.2 dkg kaparů, 9.6 dkg rajčat, 2.4 dkg divokého fenyklu, bílé víno, sůl, mletý pepř, rybí vývar, bottarga
Ve velké pánvi necháme zezlátnout cibulku nakrájenou na půlkolečka a přidáme kousky tuňáka. Za stálého míchání přidáme i opláchnuté kapary. Přilijeme trochu bílého vína a necháme je odpařit. Přisolíme a opepříme. Mezitím dáme vařit sardinské těstoviny malloreddus v dostatečném množství slané vody. K tuňáku přidáme vařit drobně nakrájená oloupaná rajčata a polovinu fenyklu, v případě potřeby ochutíme a naředíme rybím vývarem. Těstoviny slijeme, přidáme do pánve k hotové omáčce a prohodíme. Ještě minutu povaříme se snítkou fenyklu a na závěr povrch zaprášíme strouhanou bottargou (tzv. sicilský kaviár - sušené lisované jikry z tuňáka). Podáváme ozdobené drobnými snítkami divokého fenyklu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka