Penne alla puttanesca - recept cpt. Cooka
4 porce:  40 dkg penne, olivový olej extra virgine, 4  ančovičky, 2 lžíce kaparů, 4 lžíce vypeckovaných černých oliv, 4 stroužky česneku, 1 hrst zelené petrželky, 1 dl bílého vína, 40 dkg cherry rajčat, 4  feferonky, sůl
Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny penne do podoby “al dente“. Mezitím do pánve s olivovým olejem vhodíme rukou zmáčknutý česnek, ančovičky, které rukou natrháme na kousky, kapary a nakrájené vypeckované černé olivy. Po chvilce ochutíme nakrájenou feferonkou a necháme pár minut restovat, aby se spojily všechny chutě. Odstraníme česnek, přilijeme bílé víno a zatím si nakrájíme rajčátka na půlky. Jakmile z vína vyprchá alkohol (přibližně za 5 minut restování), můžeme přidat rajčata. Nakonec v pánvi smícháme penne se všemi ingrediencemi, podle potřeby podlijeme vodou z těstovin, přidáme nasekanou petrželku, ozdobíme bazalkou a můžeme podávat.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka