Pasta e fagioli alla napoletana - recept cpt. Cooka
Fazole s těstovinami po napoletánsku
4 porce:  30 dkg fazolí strakatých, 25 dkg těstovin, 1  řapíkatý celer, 2 stroužky česneku, 1  feferonka, 10 dkg loupaných rajčat, 1 lžíce rajčatového protlaku, extra virgin olivový olej, sůl
Žíhané fazole namočíme na 12 hodin do vody. Poté je uvaříme ve stejné osolené vodě. V pánvi na oleji osmažíme rukou rozmáčknutý česnek, nakrájíme oloupaný celer a přidáme ho do pánve. Jakmile česnek získá barvu, tak ho odstraníme a přidáme nasekanou feferonku, loupaná rajčata a lžíci hustého protlaku. Povaříme asi 5 minut, podle potřeby podlijeme vodou. Uvařené fazole i s částí vývaru smícháme s hotovým základem, část fazolí propasírujeme nebo rozmixujeme, aby se omáčka zahustila. Nakonec postupně přidáváme různé těstoviny, často zbytky, a vaříme podle druhu pasty 5 až10 minut, až jsou al dente. Podle potřeby dochutíme solí a na talíři hustou omáčku zakápneme olivovým olejem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka