Těstovinový salát s gorgonzolou - recept cpt. Cooka
2 porce:  16 dkg penne, 1  cibule nebo šalotka, 1 stroužek česneku, 3/4 šálku rokety, 1/2 šálku bazalky, 3 lžíce bílého vinného octa, 1/4 šálku olivového oleje, 1 lžička hořčice, 12 dkg gorgonzoly, 1/2 šálku černých oliv (malé vypeckované, např. Nicoise nebo kalamata), sůl, mletý pepř
Osolenou vodu přivedeme k varu a vaříme v ní těstoviny penne, dokud nejsou al dente. Hotové na cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Malou cibuli nebo šalotku a česnek oloupeme a nakrájíme obojí nadrobno. Přidáme do mísy s těstovinami. Roketu a bazalku opláchneme, osušíme, lístky nahrubo natrháme a také přidáme do mísy. Prošleháme dohromady bílý vinný ocet, olivový olej, hořčici, sůl a mletý pepř, dokud nezískáme krémovitou zálivku. Tou zalijeme suroviny v míse a opatrně vše proházíme. Gorgonzolu nakrájíme na drobné kostičky a spolu s olivami vmícháme do salátu.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka