Rybí salát s fazolovými klíčky - recept cpt. Cooka
2 porce:  1  limetka na šťávu, 1/4 šálku oleje, 1 lžíce sójové omáčky, 1 stroužek česneku, čerstvý zázvor, 1  chilli paprička, 1/2 šálku koriandrových lístků, 1  červená paprika, 1.5 šálku fazolových klíčků, 20 dkg rybího filé z tresky, sůl, mletý pepř
Ve větší míse smícháme šťávu z limetky, část oleje a sójovou omáčku. Oloupeme česnek a kousek zázvoru. Opláchneme červenou chilli papričku, zbavíme ji semínek. Nadrobno posekáme česnek, zázvor a chilli a přidáme do mísy. Koriandrové lístky opláchneme, osušíme a zbavíme tužších stonků. Očištěnou červenou papriku nakrájíme na krátké a velmi tenké proužky. Fazolové klíčky propláchneme v cedníku vřelou vodou. Vše přidáme do mísy a promícháme s marinádou. Filátka z tresky nakrájíme na kostky o hraně asi 1.5 cm. Na pánvi rozehřejeme zbytek oleje a rybí kostky na něm osmahneme asi 3 minuty. Osolíme je a opepříme, sundáme z ohně a necháme trochu zchládnout. Salát rozdělíme na talíře, nahoru položíme filé a podáváme.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka