Bramborové nočky ve vývaru - recept cpt. Cooka
Gnocchetti di patate in brodo
6 porcí:  2.5 l vývaru, 50 dkg brambor, 5 dkg másla, 5 dkg parmazánu, 4  žloutky, 1 špetka muškátového oříšku, hladká mouka
Očištěné brambory uvaříme ve slupce, ještě horké je oloupeme a rozmačkáme nebo nastrouháme do předehřáté mísy. Přidáme k nim máslo a třetinu strouhaného parmezánu, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem a spojíme se žloutky v homogenní směs. Pomoučenými dlaněmi vyválíme z těsta několik malých válečků, které necháme asi půl hodiny odpočinout na pomoučeném prkénku. Pak je nakrájíme na malé nočky. Vývar přivedeme k varu a noky do něj vhodíme. Jakmile vývar začne znovu vřít, sundáme hrnec z ohně a hned podáváme spolu se zbývajícím parmezánem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka