Špenátové knedlíčky s vývarem - recept cpt. Cooka
Brodo con polpette di spinaci
6 porcí:  50 dkg špenátu, 5 dkg másla, 2  žloutky, 3 lžíce strouhaného parmazánu, hladká mouka, 1  vejce, strouhanka, 1.2 l vývaru
Špenát dobře omyjte, vodu vymačkejte a listy rozmixujte na protlak. Vzniklé pyré se naleje do hrnce na rozpuštěné máslo a za stálého míchání povařte asi 10 minut na mírném ohni. Pak se nechá stranou a po zchladnutí promíchejte se žloutky a strouhaným parmezánem. Vzniklá směs se rozetře dotenka na máslem potřené mramorové ploše a nechá se vychladnout. Poté se z tohoto těsta pomoučenýma rukama vyválí množství malých kuliček, které se obalí v rozšlehaném vajíčku a strouhance. Několik minut před podáváním se rychle osmaží na másle, vyjmou plochou lžící a nechají osušit na ubrousku. Podávají se horké, zvlášť se podá vývar.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka