Minestra z kopřiv - recept cpt. Cooka
Minestra di ortiche
4 porce:  60 dkg kopřiv, 15 dkg rýže, 1.5 l vývaru, 2  rajčata, 5 dkg slaniny pancetty, 1 stroužek česneku, 3 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek
Opatrně odstraníme z čerstvých kopřiv stonky a listy dobře propláchneme. Vymačkáme z nich vodu a nahrubo nasekáme. V rendlíku rozehřejeme olivový olej, necháme na něm osmahnout pancettu a přidáme nadrobno nakrájený česnek (někdy se místo něj používá cibule). Pak přihodíme loupaná a nakrájená rajčata, povaříme asi 10 minut. Poté se přidají kopřivy, promíchá se vše, zalije vývarem. Když polévka začne vřít, vsypeme do ní rýži a vaříme, dokud není měkká. Na talířích se může dochutit strouhaným parmezánem.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka