Alici a Beccafico - recept cpt. Cooka
Ančovičky na způsob beccafico
4 porce:  8  ančoviček, 1 sklenka bílého vína, 5 dkg strouhanky, 3 dkg pecorina, zelená petrželka, česnek, dobromysl, sůl, hladká mouka na obalení, olivový olej
Připravíme si čerstvé větší ančovičky: odřízneme hlavu, tělo podélně rozřízneme na břišní straně, necháme na hřbetě lehce spojené, rozevřeme a odstraníme kosti. Pak je ponoříme do suššího bílého vína. V míse smícháme strouhanku z bílé chlebové střídky se strouhaným pecorinem, přidáme jemně nasekanou petrželku, špetku oregana a jemně nasekaný česnek. Promícháme dobře všechny přísady s několika kapkami oleje. Ryby osušíme a směs rozdělíme na jejich půlky, druhou polovinou přikryjeme a přitiskneme dohromady. Potom je z obou stran pomoučíme a dáme smažit do vroucího oleje. Když jsou zlaté z obou stran, osušíme je na papírovém ubrousku a poskládáme na mísu. Mohou se podávat takto, jen ozodobené plátky citrónu, nebo se zalejou troškou rajčatové omáčky.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka