Karotko citrónová polévka s meduňkovými tousty - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg karotky, 1  citrón, 1  limetka, 8 dkg třtinového přírodního cukru, 5 dkg másla, 1 dl bílého vína, 8 dl vody, sůl, muškátový oříšek, mletý pepř, 20 dkg veky na toasty, 5 dkg extra virgin olivového oleje, 1 svazek meduňky
Karotku nakrájíme na kousky a orestujeme ji na másle, přidáme kůru a šťávu z citrónu a limetky, cukr a necháme zkaramelizovat, zalijeme vínem a necháme krátce svařit, zalijeme vodou a povaříme 15 - 20 minut.
Uvařenou karotku rozmixujeme, dochutíme solí, muškátovým oříškem a pepřem. V případě potřeby polévku zředíme vodou nebo naopak zahustíme instantní jíškou. Veku nakrájíme na plátky a pokapeme ji olejem, meduňku nasekáme najemno, posypeme jí tousty a v troubě zapečeme při maximální teplotě 3 - 5 minut.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka