Pěna z tuňáka s bazalkou - recept cpt. Cooka
2 porce:  1 krabička tuňáka ve vlastní šťávě, 1  žloutek, 1 lžíce žervé, sůl, mletý pepř, 1 lžička citrónové kůry, 1 svazek bazalky, hlávkový salát na ozdobení
Tuňáka vyklopíme z konzervy a na sítku necháme důkladně okapat. Vidličkou jej rozmačkáme na hrubší kousky. Maso z tuňáka, žloutek a žervé vložíme do mixéru a ušleháme do pěny. Pěnu ochutíme solí, pepřem a strouhanou citrónovou kůrou. Bazalku omyjeme ve studené vodě, otrháme lístky, nakrájíme je na malé proužky a vmícháme do pěny. Pár snítek odložíme. Pěnu necháme 15 minut v chladu odležet.
Salátové listy důkladně propereme, necháme okapat a rozdělíme je na talíře. Navlhčenou lžící vykrojíme z pěny nočky a na talíři je ozdobíme snítkou bazalky.
Příloha: opečené toasty s máslem

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka