Postřekovské ledvinky - recept cpt. Cooka
4 porce:  60 dkg vepřových ledvinek, 1  cibule, 2  párky, 1.5 dl smetany, 5 dkg vepřového sádla, 1 lžíce mleté papriky, 1/2 l hovězího vývaru, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř
Opláchnuté ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, vyřízneme močovody, případně zbylý tuk a přes noc je namočíme do mléka. Druhý den ledvinky propláchneme, nakrájíme na tenké plátky, dvakrát až třikrát je povaříme vždy v čisté vodě a nakonec opět dobře propláchneme studenou tak, abychom odstranili sraženiny. Cibuli nakrájíme najemno na kostičky, párek na kolečka. V kastrolu rozpálíme sádlo, přídáme cibuli, párek a lehce orestujeme, až je cibulka do sklovita. Přihodíme připravené ledvinky, zarestujeme, přidáme papriku, opět zarestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem, opepříme, osolíme a podusíme doměkka, minimálně 20 minut (během vaření podle potřeby podléváme vývarem), aby se mouka dobře provařila a ledvinky změkly. Na závěr zjemníme smetanou. Podáváme nejlépe s chlebem nebo rýží.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka