Stoccafisso all'abruzzese - recept cpt. Cooka
Sušená treska po abruzzsku
4 porce:  80 dkg tresky, 5 dkg sušených hub, olivový olej, 1  cibule, sůl, zelená petrželka, 2 stroužky česneku, 2  bobkové listy, feferonka, 1 špetka mleté skořice, 5  hřebíčků, 5 dkg rajčatového protlaku,  trochu vývaru, 50 dkg brambor
Sušené houby necháme změknout v teplé vodě. Ryby naporcujeme na kousky dlouhé asi 4 cm, opláchneme je a vysušíme. Do kameninového pekáčku nalejeme olej, rozehřejeme, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Když začne zlátnout, přidáme kousky ryb a vaříme na mírném ohni 10 minut. Mezitím si jemně nasekáme petrželku, česnek a kousek feferonky. Nakrájenou směsí zasypeme ryby, přidáme bobkový list, špetku skořice, mletý hřebíček a rajčatový protlak naředěný trochou vývaru. Jakmile tekutina přijde do varu, přidáme sušené houby i s vodou, ve které se máčely, jen usazeninu ze dna ne. Nádobu zakryjeme a pečeme za nízké teplotě asi 3 hodiny. Pak přidáme oloupané brambory nakrájené na kousky, ochutnáme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Pokračujeme, dokud brambory nejsou měkké.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka