Asparagi alla milanese - recept cpt. Cooka
Milánský chřest
4 porce:  1.5 kg chřestu, sůl, máslo, parmazán, 4  vejce
Chřest odřízněte tak, aby byly všechny kousky stejně dlouhé, malým nožem oškrábejte zbytky hlíny. Omyjte je, svažte stonky dohromady, dejte je na výšku do úzkého kastrolu a zalijte vodou do poloviny, takto budou měkčí vršky vařeny jen v páře. Jakmile je chřest uvařený al dente, slejte vodu a klaďte na oválný talíř špičkami do středu. Posypte strouhaným parmazánem. Vejce osmažte na dostatečném množství másla a smaženicí pokryjte chřest, vajíčka by měla být dostatečně horká, aby mírně roztavila nastrouhaný sýr. Můžete také chřest podávat jen se sýrem a rozpuštěným máslem, bez vajec.

www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka